POLÍTICA
Política 11/03/2012

La casa reial escriu una carta a IU per desmentir que el rei fos tolerant amb els colpistes del 23-F

Les preguntes sobre aquest assumpte que IU va plantejar al Congrés van ser rebutjades per la mesa, però Llamazares va enviar una carta a la Zarzuela que ha estat contestada

Efe
1 min

MADRIDSegons IU, la casa reial ha desmentit que el rei fos condescendent amb els colpistes del 23-F, com va suggerir fa dos mesos el diari alemany 'Der Spiegel'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

IU ha assegurat que ha rebut una carta signada pel cap de la casa reial, Rafael Spottorno, en resposta a una altra missiva que prèviament havia adreçat el diputat Gaspar Llamazares al cap de l'Estat. El dirigent d'IU plantejava al rei les mateixes preguntes que havia fet al govern espanyol sobre el seu paper en el 23-F i que van ser rebutjades per la mesa del Congrés.

Spottorno, ha afirmat IU en un comunicat, ha respost que ni el rei ni la casa reial "acostumen" a valorar escrits o opinions de tercers, que és una responsabilitat "exclusiva" dels seus autors i que, en aquest cas, "no es compadeixen de la realitat d'uns fets el desenvolupament dels quals i el corol·lari final són de públic coneixement".

Llamazares, que ha agraït la resposta, tot i que no ha entrat a valorar-ne el contingut, ha lamentat "profundament" que les qüestions que havia plantejat al Congrés per aclarir aquest episodi s'hagin hagut de resoldre amb "intercanvis epistolars".

stats