Política 23/08/2014

Castellà (Unió): "Estic convençut que el TC no s'equivocarà dues vegades"

El secretari d'Universitats creu que el govern "no hauria de recórrer" el 9-N "si realment confia en les institucions catalanes"

Laia Vicens
1 min

Prada (Conflent)El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, s'ha mostrat "convençut" aquest dissabte que "el Tribunal Constitucional no s'equivocarà dues vegades" i "avalarà" la consulta del 9-N, després de la llum verda que va donar aquest divendres el Consell de Garanties Estatutàries. Ho ha dit abans de clausurar la 46 edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra a Prada de Conflent. Castellà ha assegurat que ja està inscrit a la V de la Diada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El govern espanyol n'ha de tenir suficient per autoritzar la consulta", ha assegurat Castellà, "si realment confia en les institucions catalanes". Si l'Estat acaba vetant el 9-N, segons el dirigent d'Unió, significarà "un trencament de la confiança". Castellà ha emplaçat el govern central i el TC a emetre un dictamen "jurídic". "Si la interpretació és jurídica, el govern espanyol no hauria de recórrer", ha sentenciat.

La UCE en una Catalunya independent també "tindria sentit"

Castellà no ha volgut comentar "cap tema de partit". Preguntat sobre el paper que tindria una UCE en una eventual Catalunya independent, Castellà ha afirmat que "representa els valors de la catalanitat" i, per tant, "tindria sentit" mantenir-la. En aquesta línia, el dirigent d'Universitats creu que és un "referent absolut" que s'ha "consolidat".

stats