CIMERA RAJOY-MAS
Política 01/02/2012

2000-2012: els anys del distanciament entre Catalunya i Espanya

L'ARA consulta a Agustí Colomines (president de la fundació CatDem), José Antonio Zarzalejos (exdirector de l'ABC), Isona Passola (productora de Pa Negre i directora del documental Cataluña, Espanya) i el filòsof Xavier Rubert de Ventós l'estat de les relacions entre Catalunya i Espanya

Oriol March
1 min

BarcelonaTornar a la casella del 2000, la que marca l'inici de la majoria absoluta de José María Aznar, és el gran temor dels partits nacionalistes catalans. La data és simbòlica perquè registra l'inici de la voladura de ponts de diàleg entre Catalunya i Espanya. Un escenari que ha fet trontollar la política catalana i que la fa estar en moviment constant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant la reunió que mantindran avui Mariano Rajoy, president del govern espanyol, i Artur Mas, president de la Generalitat, l'ARA consulta amb Agustí Colomines (president de la fundació CatDem), José Antonio Zarzalejos (exdirector de l'ABC), Isona Passola (productora de Pa Negre i directora del documental Cataluña, Espanya) i el filòsof Xavier Rubert de Ventós l'estat de les relacions entre Catalunya i Espanya.

Agustí Colomines: "Mentre Catalunya sigui Espanya, Mas ha de dialogar-hi. Cal plantejar l'escenari des d'una perspectiva política i no tant sentimental"

José Antonio Zarzalejos: "La relació entre Catalunya i Espanya sembla que trobarà punts de connexió amb Mas i Rajoy. Però hem de tenir en compte que, en l'aspecte mediàtic, segueix existint una reactivitat recíproca"

Isona Passola: "Espanya hauria de permetre un referèndum d'independència. Les relacions entre Catalunya i l'Estat estan com sempre: no resoltes"

Xavier Rubert de Ventós: "A vegades penso que la situació ja no pot empitjorar més. El més important és que tothom entengui l'existència del conflicte Catalunya-Espanya, no només aquells que són catalanistes".

Podeu llegir la informació i les entrevistes completes a l'ARA PREMIUM.

stats