POLÍTICA
Política 15/04/2014

PSC i PP acusen el Govern de mentir sobre la continuïtat a la UE en cas d'independència

Els populars denuncien que Francesc Homs, a qui titllen de "conseller de propaganda", va mentir al Parlament sobre el cost i l'objectiu de la contractació de l'ONG Independent Diplomat

M.colomer
1 min

BarcelonaEls portaveus parlamentaris de PP i PSC han carregat amb duresa aquest dimarts contra el Govern per la interpretació que fa de l'eventual continuïtat d'una Catalunya independent a la UE. El socialista Maurici Lucena ha instat el Govern a "dir la veritat" sobre el que consideren que és una realitat inqüestionable: l'expulsió de Catalunya en cas d'independència. "Els ciutadans de Catalunya som majors d'edat que podem entendre els pros i contres" de les opcions, ha argumentat Lucena, que ha acusat el conseller de Presidència, Francesc Homs, de tenir "una relació tensa amb la realitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, el portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, ha advertit que, "per més que el consell d'amics del conseller de propaganda ens expliqui que res seria com Europa ens diu", el cert és que la Comissió Europea ha reiterat aquest dimarts que Catalunya hauria de demanar el reingrés.

El PP carrega contra l'acció exterior del Govern

Rodríguez ha aprofitat per acusar el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, d'haver mentit en seu parlamentària sobre el cost i l'objectiu de la contractació de l'ONG Independent Diplomat. Els populars asseguren que Homs va defensar que es tractava de contribuir a la internacionalització de l'empresa catalana, quan en realitat la documentació explicita que es tracta d'internacionalitzar el procés d'autodeterminació.

Si Homs –a qui Rodríguez ha titllat de "conseller de la propaganda" en roda de premsa al Parlament– va parlar de 360.000 euros en una compareixença al Parlament, els populars asseguren que la documentació a què han tingut accés situa el cost real en just el doble, 720.000 euros, 648.000 dels quals els assumeix el Diplocat, mentre que els altres 72.000 aniran a càrrec de la delegació del Govern als Estats Units.

stats