POLÍTICA
Política 26/07/2012

Montoro avisa Catalunya que no sortirà de la recessió "aïllant-se"

Acusa la Generalitat d'"enganyar" els ciutadans buscant "sortides falses a la crisi"

Ara / Efe
2 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres, en què va explicar el nou quadre macroeconòmic.

MadridEl cop de porta del govern espanyol del PP al pacte fiscal no s'ha fet esperar ni 24 hores. Si aquest dijous al matí era la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, qui avançava que Mariano Rajoy no acceptaria el finançament basat en el concert, més tard ha estat el ministre Cristóbal Montoro. El titular d'Hisenda ha exigit a la Generalitat que deixi d'"enganyar els ciutadans" buscant "responsables fora" i "sortides falses" a la crisi, ja que la "divisió dins d'Espanya" és "el pitjor missatge" que es pot enviar al món.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença al Senat, Montoro ha advertit que és hora d'"estar a l'altura" i no per "fintes polítiques", en una clara referència al debat del concert català. En la seva defensa del sostre de despesa, ha deixat clar que "l'estat de les autonomies és inqüestionable" i "té la mateixa responsabilitat que tots a l'hora de promoure les polítiques per sortir d'aquesta crisi". Per això, ha subratllat que "s'equivoca" qui usa l'estat autonòmic "per separar i dividir".

La "sortida falsa" del finançament

El ministre ha deixat clar que dir que la crisi fiscal és de l'Estat i no de les autonomies i reclamar un altre tipus de finançament és "buscar una sortida falsa" o una "finestra per escapar que no va enlloc". Una clara advertència que confirma el que, de fet, ja temien la majoria de partits catalanistes: el cop de porta un cop més de Madrid a la proposta aprovada per àmplia majoria pel Parlament.

A més, ha subratllat que no pot haver-hi un discurs polític "més inoportú i més contradictori" que dir "a aquesta altura de la crisi" que un territori pot sortir de la recessió "des de la solitud i l'aïllament".

stats