Política 26/01/2016

Catalunya Sí que es Pot admet que "hi haurà ajustos" al grup parlamentari

El portaveu, Joan Coscubiela, nega que existeixi "un problema polític ni de convivència" en la confluència

Sara González
2 min
Joan Coscubiela, portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, avui en roda de premsa al Parlament / ACN

Barcelona"Hi haurà ajustos" dins del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot. Així ho ha anunciat el portaveu de la confluència d'esquerres al Parlament, Joan Coscubiela, que, després que els diputats de Podem hagin amenaçat de trencar el grup si no tenen més visibilitat, ha negat que existeixi "un problema polític ni de convivència" entre els 11 diputats del grup.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Treure ferro a la carta enviada per Podem a la militància que ha fet pública l'Ara ha estat la consigna de Coscubiela durant la seva intervenció davant la premsa. Ho ha circumscrit tot al fet que el grup de Catalunya Sí que es Pot és "divers i plural", a més de ser un grup "jove" que encara ha d'afrontar "febleses".

El portaveu i membre de la direcció d'ICV ha argumentat, a més, que tampoc es pot valorar el paper que han tingut els diferents diputats al grup perquè fins ara el Parlament ha estat "hivernant" i que, per tant, s'ha tingut "poca presència" mediàtica. Amb tot, ha afirmat que a partir d'ara es faran ajustaments dels "funcionaments ordinaris", com ara el repartiment de les intervencions davant dels mitjans de comunicació. A més, un dels assumptes que reclamava Podem era el paper de portaveu a la comissió d'estudi del procés constituent i, en aquest sentit, Coscubiela ha anunciat que hi haurà tres portaveus rotatoris en aquesta comissió: el president del grup, Lluís Rabell, el diputat de Podem Albano Dante Fachin i ell mateix.

"Ni jo personalment com a portaveu ni com a membre de la direcció d'ICV tinc cap problema amb Podem ni Podem té cap problema amb mi", ha insistit Coscubiela tot subratllant que a Catalunya Sí que es Pot hi ha un "nivell de cohesió política molt important". Gràcies a aquesta, ha afegit, s'ha pogut encarar amb "unanimitat al grup" el debat de participar dins de la comissió de Procés Constituent tenint en compte que la confluència aplega "diferents opinions" sobre aquesta qüestió. "La salut del grup és bona", ha sentenciat.

El número dos de Podem, Íñigo Errejón, ha assegurat que no coneixia la proposta de Podem i que, en tot cas, "no és un ultimàtum". "Hem construït candidatures conjuntes en les eleccions catalanes i en les eleccions generals que van guanyar les eleccions i seguirem fent passos per construir-les conjuntes amb el respecte i l'estima que ens tenim entre organitzacions fraternes i germanes que hem sabut fer de la diversitat una força per guanyar les eleccions", ha assegurat.

stats