Política 19/04/2012

Cayo Lara insta el rei Joan Carles a convocar un referèndum perquè el poble decideixi entre monarquia o república

El líder d'IU qualifica les disculpes del monarca espanyol de "necessàries", però li demana que no doni "lliçons d'ètica a ningú" i que exihebixi exemplaritat en les seves actuacions "diàries i quotidianes"

Ara
1 min

BarcelonaIzquierda Unida creu que el rei hauria de demanar al govern espanyol que convoqui un referèndum amb l'objectiu que "el poble espanyol" es pronuncii sobre si vol que el príncep Felip assumeixi el càrrec de cap de l'Estat. Així s'ha pronunciat el líder del partit, Cayo Lara, en una roda de premsa al Congrés dels Diputats, en què ha assegurat que una consulta popular sobre monarquia o república "seria la millor rectificació" del monarca, després de la polèmica arran del viatge de cacera a Botswana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lara ha qualificat les disculpes de Joan Carles I de "necessàries", però li ha demanat que no doni "lliçons d'ètica a ningú" i que exihebixi exemplaritat en les seves actuacions "diàries i quotidianes".

Segons recull Efe, Lara ha comparat la famosa pel·lícula 'La escopeta nacional' de Luis García Berlanga, amb els últims fets polèmics relacionats amb la Casa del Rei –com el tret al peu del nét gran del monarca espanyol-, i ha subratllat que hi hauria material suficient com per fer-ne una segona part.

Abans de la roda de premsa al Congrés, en una entrevista a RNE en què ha defensat la mateixa tesi, Lara ha formulat el següent raonament: "No entenem que algú pel fet de ser 'fill de', hagi de ser cap d'un estat. I si surt tonto? Hem de carregar amb un cap d'Estat tonto? Ho hauria de ser aquell que escullin els ciutadans, per bé o per mal", ha conclòs.

stats