ELECCIONS MUNICIPALS
Política 14/12/2010

Corbacho avalaria una sociovergència a l'Ajuntament de Barcelona

El número tres del PSC reconeix que el PSC té poques possibilitats d'aconseguir un resultat "hegemònic" a la capital. Descarta ser el successor de Montilla al capdavant del partit

Redacció / Efe
1 min

BarcelonaEl número tres del PSC a les eleccions al Parlament, Celestino Corbacho, no veu amb mals ulls la sociovergència a l'Ajuntament de Barcelona que ahir no va descartar l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, malgrat a la tarda va rectificar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo no tancaria cap possibilitat d'aliança", ha manifestat Corbacho en declaracions a RAC-1, en les quals ha aprofitat per insistir a descartar-se a si mateix com a successor del president en funcions de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, al capdavant del partit.

Corbacho ha reconegut que el PSC té poques possibilitats de treure un resultat "hegemònic" a Barcelona en els comicis de maig, pel que ha argumentat: "Si en aquell moment els companys consideren que la fórmula és aquesta, la sociovergència i no una altra, a mi ja m'està bé".

Tot i així, la sociovergència a Barcelona no és extrapolable al Parlament, ha subratllat Corbacho, que ha assegurat que "en el Parlament de Catalunya no hi cap aquesta possibilitat" i que a la cambra catalana el PSC és "oposició".

L'exministre ha evitat citar noms de possibles successors al lideratge del PSC i ha assegurat que no té a ningú en ment. Sí ha assegurat que té "preferències" i ha destacat que té en "altíssima consideració" l'actual ministra de Defensa, Carme Chacón, de qui ha dit que "és una molt bona ministra i una gran política", encara que a la pregunta de si seria una bona candidata per a liderar el PSC, ha respost: "No ho sé, primer hauríem de preguntar-li-ho a ella".

stats