UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Política 21/08/2012

El CCN veu el sobiranisme català "molt més desenvolupat" del que creu la 'CIA a l'ombra'

El Cercle Català de Negocis fa una crida als polítics a manifestar-se a la Diada perquè "voldran formar part del procés constituent" quan es proclami la independència

Marc Toro
2 min
JORNADA REIVINDICATIVA  La Diada de l'Onze de Setembre de l'any passat va reunir milers de persones arreu de Catalunya.

Prada (Conflent)Representants del Cercle Català de Negocies (CCN) han considerat aquest dimarts que l'informe de la 'CIA a l'ombra', que situa Catalunya com un possible futur estat independent –i que aquest diumenge va publicar l'ARA–, és "incomplet". En declaracions a la premsa a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada (Conflent), els membres del CCN han admès que es tracta d'una "primera aproximació" però han assegurat que "el sobiranisme a Catalunya està molt més desenvolupat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albert Pont, responsable de l'àrea de dret internacional del CCN, ha argumentat que l'informe de l'agència Stratfor "parteix de supòsits erronis des d'un punt de vista internacional", perquè considera que no es pot comparar jurídicament el cas català amb els del Quebec, Groenlàndia i Escòcia. En aquest sentit, Pont ha explicat que mentre que aquests països estan immersos en processos de "devolució de la sobirania", Catalunya tiraria endavant una "recuperació unilateral de la sobirania".

Pont ha explicat el suport que la CCN està donant a la Generalitat en matèria de pacte fiscal, tot i que ha opinat que "no és la solució als problemes de finançament o econòmics de Catalunya". Així mateix, ha instat els polítics catalans a participar en la manifestació de la Diada a favor de la independència perquè, el dia en què s'assoleixi, "voldran formar part del procés constituent". "A la taula d'en Bernat, qui no hi és, no hi és comptat", ha conclòs Pont.

El CCN ha organitzat un acte a la UCE en què s'ha explicat com s'ha de gestionar a nivell polític i social el dia immediatament posterior a una possible declaració de la independència de Catalunya. Pont ha assegurat que la gran incògnita és "com gestionar la liquiditat dels primers tres mesos després d'assolir l'Estat propi", en què s'hauria d'assumir el sobrecost de construir les estructures d'estat a part de les despeses corrents de la Generalitat. Tot i això, la CCN considera que "a partir del quart mes, ja no hi hauria pràcticament cap problema de liquiditat".

stats