DRET A DECIDIR
Política 16/12/2011

El Cercle d'Estudis Sobiranistes posa rumb al procés de transició cap a l'emancipació nacional

Prop de 750 persones participaran aquest dissabte a Barcelona en la primera Convenció Nacional sobre la Transició de l'Autonomia a la Independència

M.colomer
2 min

BarcelonaCom es passa d'una autonomia política a la plena sobirania nacional? Quins passos jurídics i polítics s'han de seguir? Quines estructures institucionals caldrien? I les incerteses que portarà associades un procés d'aquesta magnitud? Aquestes són les principals qüestions que el Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES), fundació de Solidaritat Catalana per la Independència, s'ha conjurat per començar a resoldre. Ho posarà damunt la taula aquest dissabte en el marc de la primera Convenció Nacional sobre la Transició de l'Autonomia a la Independència, que se celebrarà a la facultat d'Economia de la UB. Segons ha informat el CES a l'Ara.cat, s'hi han inscrit 750 persones, que debatran sobre els detalls més tècnics d'un eventual procés polític per a la consecució de la plena sobirania de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tres debats per a un nou imaginari

La jornada, amb què reneix el CES amb nou impuls sota direcció de Maiol Sanaüja, començarà a les 10 del matí. El primer dels debats, entorn a l'àmbit jurídic, anirà a càrrec del jurista i diputat d'Amaiur al Congrés Jon Iñárritu i el dirigent de Solidaritat i professor de dret constitucional Héctor López Bofill, que dialogaran sobre models de construcció de nous estats en el marc de la UE. Els moderarà el jurista i diputat de Solidaritat Alfons López Tena.

El segon dels tres blocs, sobre les implicacions econòmiques d'un procés d'independència, el protagonitzaran a partir de les 11.45 l'economista Jaume Argerich i l'MBA per Esade i exgerent de Foment del Treball Nacional Albert Gendrau, que posaran damunt la taula els elements d'anàlisi per estructurar una nova economia dels sectors públic i privat en un marc polític de plena sobirania. Els moderarà l'economista i diputat de Solidaritat Uriel Bertran.

La cloenda de la primera Convenció Nacional sobre la Transició de l'Autonomia a la Independència anirà a càrrec del politòleg Jordi Muñoz, la periodista i activista Núria Cadenes i l'activista cors Jean Guy Talamoni, moderats per l'historiador i diputat de Solidaritat Antoni Strubell. Els ponents debatran sobre el procés de creixement de la base social de l'independentisme polític i la complexitat social afegida. La convenció es podrà seguir a Twitter mitjançant l'etiqueta #comhofarem. Amb la jornada, el CES vol obrir un nou flanc per teoritzar sobre els passos que caldrà seguir per assolir la fita, però també sobre l'horitzó que s'obrirà el dia després.

stats