POLÍTICA
Política 27/06/2011

Chacón arriba a l'Afganistan per supervisar les tasques de repatriació dels soldats morts

A banda de les dues persones mortes, tres més van patir ferides en el pitjor atac talibà contra el contingent espanyol des que és al país

Acn
2 min

HeratLa ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, ha arribat a dos quarts de cinc de la matinada, hora catalana, a Herat, a l'Afganistan, on supervisarà la repatriació dels cossos dels dos soldats morts en l'atemptat que ha patit aquest diumenge un comboi espanyol a la zona. En el mateix atac tres soldats més van resultar ferits. La ministra també els visitarà. Ja en terreny afganès, Chacón ha assegurat que la missió espanyola al país del Pròxim Orient està en l'"etapa final", tot i que alerta que hi continuen havent riscs importants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón ha homenatjat els soldats morts en el pitjor atac talibà contra forces espanyoles a l'Afganistan des que va començar la missió tot assegurant que la societat espanyola té una admiració "sincera" i una gratitud "profunda" per la tasca que s'hi està duent a terme. A més ha assegurat que la missió afganesa és la més "dura, difícil i arriscada" de les que ha fet l'Estat en els darrers anys. La missió ha d'acabar el 2014.

El fet que tingui data de caducitat és el que fa dir a la ministra que la missió ha entrat "en l'etapa final", malgrat que ha insistit que això "no la fa menys perillosa". La mostra, segons ha dit, és tant l'atemptat d'aquest diumenge com el que va patir el contingent espanyol la setmana passada. Amb tot, Chacón ha mostrat el seu convenciment als soldats que compliran els tres anys que queden amb el mateix "valor" que han mostrat en els nou anys que fa que dura la missió.

El màxim responsable militar del contingent espanyol a l'Afganistan, Juan Sevilla, ha explicat a Chacón que la bomba amb la qual s'ha atacat el comboi espanyol aquest diumenge duia més de 20 quilos d'explosiu, la càrrega més gran mai utilitzada contra la part espanyola de la missió afganesa.

La bomba va causar la mort del sargent Manuel Argudin Perrino i de la soldat Niyireth Pineda Marín. Tres soldats més van resultar ferits a l'interior del vehicle blindat Linx en què viatjaven, a Qala-i-Naw.

Pel que fa als ferits, Rubén Velázquez Herrera té contusions, Jhony Alirio Herrera Trejos, fractures a les cames i probablement en un braç, i Roi Villa Souto té fractures a les cames.

stats