Política 03/06/2012

Chacón: "CDC omple el Palau Sant Jordi, però l'altre Palau el van buidar"

L'exministra de Defensa i cap de llista del PSC a les generals ha tornat aquest diumenge a l'escena política catalana a la Trobada Socialista de Primavera que s'ha celebrat a Sabadell

Ara / Agències
2 min
Manuel Bustos, Carme Chacón i Pere Navarro, a la Festa de Primavera del PSC, a Sabadell / ACN

BarcelonaEl PSC ha celebrat aquest diumenge al matí la Festa de la Primavera del partit a Sabadell, on la diputada al Congrés Carme Chacón i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, han reclamat explicacions sobre "els dos casos més escandalosos" de les finances públiques. Chacón ha demanat "saber la veritat" sobre el "forat de Bankia", i que "s'arribi fins al final del que ha passat amb els comptes del Palau i l'eventual finançament de CiU". "És el que necessita un país decent", ha dit. En la mateixa línia, Navarro ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, que "surti i expliqui" els detalls del cas, perquè el país "necessita saber que CDC s'ha finançat de forma regular".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte dels socialistes a Sabadell ha tingut en Chacón i Navarro els seus convidats estrella que, junt amb Bustos, han protagonitzat els moments de discursos més polítics. Mentre parlava de crisi econòmica i criticava els "nefastos" sis primers mesos de govern espanyol de Mariano Rajoy, l'exministra de Defensa ha fet un clar al·legat en favor de la transparència en el cas de l'ensorrada de Bankia, i ha assegurat que està "especialment preocupada" per la "crisi institucional" que creix a l'Estat.

La cap de llista del PSC a les generals i diputada a Madrid va demanar fa uns dies una comissió d'investigació al Congrés pel cas Bankia.

Chacón: "CDC omple el Palau Sant Jordi, però l'altre Palau el van buidar"

Chacón, que aquest dissabte va participar a la Festa de la Rosa de Canovelles (Vallès Oriental), va aprofitar per carregar contra el presumpte finançament irregular de CDC al qual apunta un informe policial. "CDC omple el Palau Sant Jordi, però l'altre Palau el van buidar", va dir Chacón en al·lusió al Palau de la Música. L'informe, elaborat per la brigada de blanqueig de capitals de la policia espanyola, conclou que CDC es va finançar a través de la Fundació Trias Fargas amb donatius de destacades empreses adjudicatàries de la Generalitat, algunes, a través del Palau de la Música.

"Mentre ens assabentem de tots els diners que presumptament rebien a través de la Fundació Trias Fargas i a través del Palau de la Música per tenir fons per a CiU, alguns ja ho vam dir", va subratllar l'exministra.

"Omplen el Palau Sant Jordi, però l'altre Palau el van buidar, i alguns no callarem", ha advertit Chacón, que ha acusat CiU de "voler acabar" amb el sistema educatiu i sanitari públic.

stats