POLÍTICA
Política 11/01/2012

Chacón: "El PSC es va equivocar sobreexhibint el debat territorial"

La candidata a la secretaria general del PSOE nega estar amagant la seva catalanitat: "Sóc catalana i néta i filla d'andalusos"

Ara
1 min
Carme Chacón

Barcelona"Està amagant la seva condició de catalana?", ha preguntat el periodista Carles Francino a Carme Chacón en una entrevista a la Cadena SER. La candidata a secretària general del PSOE ho ha negat amb aquestes paraules: "Sóc catalana, nascuda a Esplugues de Llobregat, i néta i filla d'andalusos, el que sí que dic és que quan es procedeix de tants llocs s'aprèn molt d'hora que ningú no és ni millor ni pitjor per ser d'un lloc o un altre. La riquesa d'accents d'Espanya és rica per a tots". Chacón va decidir presentar la seva candidatura a les primàries del PSOE davant l'exvicepresident espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba aquest dissabte passat a Olula del Río, a Almeria, on va néixer el seu pare, que després va emigrar a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón creu, però, que el PSC es va equivocar "primant el debat territorial" per damunt del debat social. Ha dit l'exministra en l'entrevista a la SER: "Els socialistes ens vam equivocar sobreexhibint el discurs territorial per damunt del discurs social. És un error que vam cometre a Catalunya, i que hem pagat. I que hem comès a Espanya, i que hem pagat. El moment exigia altres coses. La percepció de la gent és que estàvem preocupats pel debat territorial, i no per les necessitats socials dels ciutadans.

stats