Política 22/09/2014

Chacón acusa Rahola de ser "una agent de la majoria intimidatòria" a favor de la independència

L'exministra socialista defensa en un article a 'La Vanguardia' que hi ha "una espiral a favor de la secessió" que silencia les altres opinions

Ara
2 min

BarcelonaL'exministra i exdiputada del PSC, Carme Chacón, ha defensat en un article publicat avui dilluns a 'La Vanguardia' que les seves declaracions en la concentració de Societat Civil Catalana a Tarragona l'Onze de Setembre sobre "l'espiral de silenci" no volien dir que se sentís silenciada, com va publicar el periodista Rafael Nadal en aquest mateix diari, sinó que era una "crida a trencar l'espiral de silenci" que es viu a Catalunya. Chacón diu que aquesta espiral fa callar "els individus que mantenen posicions diferents de les concebudes com a majoritàries", que "les confina a un espai minoritari" i que, per fer-ho, utilitza "el manejament abusiu dels mitjans de comunicació" i agents de "la majoria intimidatòria" com Pilar Rahola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministra ha acusat Pilar Rahola "d'escarmentar els reticents". "Rahola pot seguir amb les seves columnes plenes d'insults en què se m'acusa en 30 línies quatre cops de traïció i acaba penalitzant-me amb el que deu ser per a ella la condemna més cruel: la castellanització del meu nom (Carme per Carmen), sense entendre Pilar Rahola que en provar d'ofendre'm, només reprodueix una part de la realitat, perquè així és com em diu la família, i així, mestissa, és la Catalunya real, com bé hauria de saber la biògrafa d'Artur(o) Mas", ha afegit l'exministra.

Carme o Carmen

Rahola ha contestat l'article aquest matí a la tertúlia d''El Món a RAC1'. Ha dit que no té problemes que l'exministra es digui Carmen o Carme, però sí amb el fet que utilitzi el nom "segons el cartell polític". "A mi m'encanta que torni a dir-se Carme. No ens barallarem pel nom, sinó per intentar guanyar un espai polític utilitzant una imatge perversa i embrutida de Catalunya", ha afegit.

A més, ha declarat que li sap greu "que una catalana que va vendre el discurs de la defensa de Catalunya quan va arribar a Madrid se'n va oblidar completament i ara ha esdevingut un altaveu del discurs més bèstia". En referència a l'article que ha de preparar per publicar demà a 'La Vanguardia' com a resposta, ha dit que "potser només fa un article amb declaracions de la Carmen Chacón i que la gent jutgi".

stats