POLÍTICA
Política 02/04/2011

L'entorn de Chacón ja li aplana el camí de la successió a la xarxa

Han creat @ahorachacon a Twitter i un blog de suport a l'eventual candidatura de la ministra per encapçalar el PSOE. Ella ha lloat la “generositat i coherència” de Zapatero

Redacció
2 min
El blog 'Carme Chacón Presidenta'

BarcelonaDesprés de l'anunci que ha fet aquest matí Zapatero, que ha dit que no serà el candidat del PSOE en les properes eleccions espanyoles, l'entorn de la ministra de Defensa, Carme Chacón, ja aplana el camí de la successió a la xarxa. Un grup de militants del PSOE ha creat un compte a Twitter, @ahorachacon, per començar a promoure la futura candidatura de Chacón a les primàries del partit. També han posat en marxa un blog en què expliquen que la catalana “s'ha convertit en una ferma candidata dels socialistes per a la presidència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'encara ministra de Defensa, per la seva banda, ha dit, després de l'anunci de Zapatero, que el president del govern espanyol ha donat avui "una altra vegada, una lliçó de generositat, coherència i democràcia, que serà molt útil per a tots". Chacón, que participava en una campanya de sensibilització sobre cardiopaties congènites que ella mateixa pateix, no s'ha volgut pronunciar sobre les pròximes primàries en el PSOE i quan li han preguntat si es presentarà, ha fugit d'estudi i ha contestat: "És un plaer estar aquí treballant amb tots vostès en la lluita contra les cardiopaties".

A la xarxa social de les piulades, l'anunci de Zapatero i el debat per la successió al sí del PSOE no han passat desapercebuts. #zapatero ha estat una de les etiquetes més utilitzades durant el dia d'avui, però els usuaris també han col·locat els dos aspirants a recollir el testimoni de Zapatero com a trending topic del moment. A més de #chacon i #rubalcaba, també han estat molt emprats els hashtags oficials que ha promogut el partit socialista, #graciaszp i #cfpsoe, el primer per agrair l'obra de govern del president i el segon per a les informacions del comitè federal. #ferraz, la seu dels socialistes a Madrid, també s'ha colat entre les deu etiquetes més actives.

stats