Política 08/06/2012

CiU no impedirà una comissió que inclogui Bankia però exclou caixes que no han rebut fons públics

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, reclama que sigui seriosa i no només per buscar el soroll mediàtic

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha anunciat que no impediran una comissió d'investigació sobre les caixes amb presència a Catalunya. Ara bé, tot i que sí que inclou Bankia, Turull ha rebutjat que es tracti sobre les participacions preferents i sobre caixes que no hagin rebut fons públics, com La Caixa. A parer seu, això no té sentit perquè és una entitat privada. Pel que fa a les preferents, ha apuntat que els afectats volen solucions, no una investigació de tres mesos. "Nosaltres col·laborarem i no ens oposarem a fer tot el que sigui possible per esbrinar i saber què ha passat, però perquè sigui seriosa, no un 'pim pam pum' per buscar el soroll mediàtic", ha alertat. Turull ha recordat que CiU no era partidària de fer una comissió d'investigació d'entrada, sinó de substanciar compareixences i després decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, un cop demanada, ha anunciat que CiU hi col·laborarà i no s'hi oposarà amb cap tecnicisme del reglament del Parlament. Això sí, ha reclamat que sigui "seriosa i feta des del rigor" perquè es tracta d'un tema "delicat". També ha demanat que aquesta comissió no comenci a agafar "derivades" polítiques, fent referència a la possible investigació dels crèdits amb els partits polítics.

El criteri per delimitar l'abast de la comissió, a parer seu, és que s'ha d'investigar les entitats que han rebut fons públics i que tinguin presència a Catalunya. Això vol dir, en primer lloc, incloure Bankia. "Hi ha molts catalans que tenen diners a Bankia, no s'entendria. El que no voldria és que fora de Catalunya algú es fes un fart de riure dient 'la que ha estat el gran detonant ni la tracten i es miren només el que és seu'", ha subratllat.

Però també vol dir excloure productes com les participacions preferents i les caixes que no han rebut fons públics, com La Caixa. Segons ell, no té cap sentit parlar d'entitats privades que "no han tingut cap problema".

Sobre les preferents, ha justificat la seva negativa a tractar-les amb l'argument que el que volen els afectats no són ara tres mesos d'investigació, perquè el que ha passat està clar, sinó que exigeixen solucions. Ha recordat que hi ha una subcomissió al Congrés sobre aquest tema i hi treballa també el departament d'Economia i l'Agència Catalana de Consum.

stats