LLEI ELECTORAL
Política 22/04/2014

CiU i PSC afirmen que no han tancat cap acord sobre la llei electoral tot i que tenen voluntat d'assolir-lo

ERC i PP treuen ferro a les informacions entorn una possible entesa i es mostren oberts a seguir buscant un ampli consens

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC i ponent de CiU a la llei electoral, Lluís Corominas, ha afirmat aquest dimarts que "hi ha voluntat per part del PSC per arribar a un acord" en aquesta norma, tot i que en "l'última reunió vam analitzar les projeccions electorals amb cada mètode i el PSC estava emplaçat a fer una proposta concreta", tot i que encara no hi ha res per escrit. De fet, el líder dels socialistes, Pere Navarro, va tractar aquesta qüestió en el dinar que va compartir amb Artur Mas fa gairebé un mes i que va desembocar en l'acord entorn BCN World. "Esperem que sigui un consens ampli i no només els 90 diputats mínims per aprovar la llei", ha afirmat el dirigent convergent, que ha insistit que no sap "quina concreció [hi ha de la proposta del PSC], ara hi ha bona voluntat". "Hi ha qui s'ha esverat ja", ha lamentat Corominas, tot i que ha afirmat que, "si algú es vol carregar la ponència", la seva formació seguirà treballaran per un ampli consens.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha destacat que estan "més a prop avui d'un acord que fa un mes", tot i que "no està tancat, no és tan fàcil". "L'esperit d'acord forma part de les converses entre Artur Mas i Pere Navarro", ha recordat, tot i que ha avisat de les dues condicions posades sobre la taula pel PSC, que hi hagi circumscripcions uninominals i que, al mateix temps, hi hagi una major proporcionalitat entre els vots emesos i el repartiment d'escons.

Més enllà de CiU i PSC, al secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, no li consta que hi hagi cap acord. "ERC hi estem mantenint un diàleg constant i fluïd, no hem rebut cap nova proposta del PSC", motiu pel qual s'ha mostrat sorprès per les informacions aparegudes entorn un principi d'entesa entre nacionalistes i socialistes. Per això, ha insistit que els republicans estan "absolutament oberts de cara a aconseguir un ampli consens en una llei fonamental". De fet, ha apuntat que els vots de CiU i PSC no són suficients per aprovar-la.

P { margin-bottom: 0.21cm; } Igualment, al portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, tampoc li consta cap acord, i ha recordat que els populars aposten per un model que combini una major proporcionalitat sense perdre representació territorial i que es combini el vot a llistes obertes per a les persones i el vot a la llista completa de partit.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

stats