PLE DEL PARLAMENT
Política 09/03/2011

CiU i ERC escenifiquen al Parlament la seva entesa per estudiar la viabilitat del concert econòmic

El president de la Generalitat retreu a ICV-EUiA que, mentre governaven, posessin en perill l'estat del benestar "gastant més del que s'ingressava"

Oriol March
1 min

BarcelonaArtur Mas, president de la Generalitat i líder de CiU, i Joan Puigcercós, president d'ERC, han escenificat aquest matí al ple del Parlament la seva entesa per crear una comissió d'estudi del concert econòmic, la proposta estrella de CiU per aquesta legislatura. Tant Mas com Puigcercós han defensat que, en un assumpte com aquest, el més necessari és "sumar" forces per aconseguir un nou model de finançament. Ara bé: Mas ha matisat que cal que aquesta suma no acabi "diluint" la feina que hi ha per fer. Puigcercós, per la seva banda, ha insistit que els ciutadans catalans pateixen la "deslleialtat" del govern de l'Estat en matèria de finançament. Mas no s'ha expressat en aquests termes, però sí que ha qualificat de "necessitat de país" aconseguir un pacte fiscal amb el proper govern espanyol, el que surti de les eleccions de 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les retallades que ha anat anunciant el nou Govern, Jordi Miralles, diputat d'ICV-EUiA, li ha retret al president de la Generalitat que no faci servir el mateix discurs a tot arreu, perquè, segons Miralles, "voten diferent al Parlament que a Madrid i després a Europa encara diuen una altra cosa". Mas, en el seu torn de rèplica, ha assegurat que qui posa en perill l'estat del benestar no són les retallades que està duent a terme el nou executiu, sinó que, en temps del tripartit, "es va gastar més del que s'ingressava".

stats