Política 28/09/2011

CiU i ERC pacten la resolució pel concert econòmic

La proposta, a la qual ha tingut accés l'ARA, insta al Parlament a elaborar en un termini màxim de tres mesos un projecte de llei que reguli la celebració d'una consulta ciutadana perquè el poble de Catalunya pugui ratificar la proposta

Sara González
2 min

BarcelonaDesprés de la bona sintonia exhibida durant el debat de política general, CiU i ERC han pactat ja la resolució pel concert econòmic que el Govern exigirà al nou inquilí de la Moncloa després del 20-N. La resolució, a la qual ha tingut accés l'ARA, estableix un termini màxim de tres mesos per elaborar un projecte de llei que "reguli els instruments de consulta popular de caràcter no refrendari" perquè el poble de Catalunya pugui ratificar la proposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document pactat constata la “necessitat d’arribar a un pacte fiscal per a Catalunya fora del sistema de règim comú i de la negociació multilateral” i tanca un compromís perquè la comissió parlamentària que estudia el nou model de finançament basat en el concert reculli en l’establiment d’un sistema tributari integral propi per a Catalunya que recapti tots els impostos, que aquests siguin gestionats per l’Agència Tributària de Catalunya, i que fixi les normes de gestió i reguli cada tribut, així com les relacions financeres entre Catalunya i l’Estat i els òrgans de supervisió del concert.

La resolució també inclou que la quota a lliurar a l’Estat en concepte de les competències o serveis comuns s’acordin en el marc de la comissió bilateral Estat-Generalitat i pugui ser revisable quinquenalment. En aquest sentit, la proposta conjunta també fixa un termini màxim d’un mes des de l’aprovació de les conclusions de la comissió per constituir un grup de treball per avaluar i proposar la base del càlcul per establir la quota a lliurar a l’Estat.

A la vegada, insta al Parlament a impulsar accions informatives a la ciutadania i els agents econòmics i socials per donar a conèixer la proposta de finançament.

stats