DESPRÉS DEL 22-M
Política 26/05/2011

El sector progressista de CiU no vol García Albiol alcalde de Badalona

Els pragmàtics pensen que podrien fer un intercanvi de favors amb el PP per ajudar Trias a Barcelona, però altres veus troben que no es pot "premiar un polític tan impresentable"

Oriol March / Núria Martínez
1 min
Immigrants recollint banderoles electorals del PP a Badalona / FRANCESC MELCION

BadalonaDivisió d'opinions a CiU sobre la posició que s'ha de prendre a Badalona. Els pragmàtics s'inclinen per permetre, amb una abstenció, que el popular Xavier García Albiol sigui el nou alcalde badaloní. Dirigents del sector més progressista de la federació, en canvi, troben que no es pot "premiar un polític tan impresentable". Hi estan en contra, entre d'altres, Àngel Colom i l'alcalde de Figueras, Santi Vila.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol ha basat la seva campanya en la crítica als nouvinguts, amb l'eslògan Hablando claro i un vídeo electoral, i ha promès "pressió sobre la immigració il·legal". Ahir, l'ARA va retratar immigrants treballant en la recollida de banderoles del PP amb aquests lemes.

I mentre CiU i el seu candidat, Ferran Falcó, debaten què han de fer, la societat civil es mou. La plataforma Ens agrada Badalona i diverses personalitats s'oposen a tenir Albiol com a alcalde.

Trobareu tots els detalls i el reportatge complet a l'ARA PREMIUM.

stats