DEBAT D'INVESTIDURA
Política 20/12/2011

CiU vota 'no' a la investidura de Rajoy

La decisió respon a la nul·la predisposició de Rajoy al pacte fiscal

Ferran Casas/oriol March
1 min

BarcelonaCiU ha votat 'no' a la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol. Tal i com havíen confirmat a l'ARA fonts del grup parlamentari dels nacionalistes al Congrés, la federació ha pres aquesta decisió després de veure com, en el seu discurs, no va fer cap gest envers el pacte fiscal ni amb el pagament dels diners que l'Estat deu a Catalunya en concepte de la disposició addicional tercera l'Estatut (759 milions) i del fons de competitivitat, xifrat en 1.450 milions d'euros, i al qual el PP es va mostrar favorable a pagar fa uns mesos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els nacionalistes s'han reunit aquest dimarts al matí als despatxos del grup parlamentari per acabar de prendre la decisió, sobre la qual han deliberat en les darreres hores Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida. Ahir a la nit CiU ja es decantava pel no, però els dirigents d'Unió volien apurar la decisió i n'hi havia que encara defensaven l'abstenció per no començar la legislatura enfrontats a Rajoy. Els dirigents de CDC tenien però clar que no es podia votar altra cosa que no. Amb aquesta decisió CiU se suma al sentit del vots dels diputats del PSC, ERC i ICV, que també han votat no. 36 dels 47 diputats catalans han no a Rajoy aquest migdia.

Els nacionalistes ja havien avisat aquest cap de setmana que, si Rajoy no tenia cap gest envers el pacte fiscal, optarien per un no en la investidura. El futur president espanyol no l'ha tingut i CiU, amb el vist-i-plau del president de la Generalitat, Artur Mas, ha decidit votar contràriament.

stats