LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 06/04/2011

CiU de Mataró es rebel·la contra les retallades als hospitals i exigeix "responsabilitat" al Govern

El candidat de la federació, Joan Mora, demana que si s'ha de retallar es comenci per "reduir les estructures directives"

Acn
1 min

MataróEl president de CiU a Mataró i candidat a l'alcaldia d'aquesta ciutat, Joan Mora, és contrari a les retallades als hospitals dictades pel Govern i demana a l'Executiu que sigui "responsable" a l'hora d'aplicar-les. Mora entén la necessitat de les retallades, però demana a la Generalitat que no les apliqui per igual a tots els centres sanitaris. Per Mora, per exemple, la gestió de l'hospital de Mataró "ha a estat molt correcte" i diu que "si s'ha de retallar, es comenci per reduir l'estructura directiva". Segons Mora, s'hauria de ser selectiu, "prioritzant i premiant aquells centres que s'han gestionat millor, com el de Mataró".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joan Mora ha fet aquestes declaracions pocs dies després que la Direcció del Consorci Sanitari del Maresme, gestor de l'hospital de Mataró, traslladés als seus empleats la necessitat de reduir el pressupost del centre a través de la reducció de l'activitat quirúrgica, la reducció del nombre de llits de Cures Intensives disponibles, entre d'altres mesures.

Altres forces polítiques del consistori mataroní -PSC, ICV-EUiA, ERC i CUP- també s'oposen a aquestes retallades. De fet, el ple de l'Ajuntament d'aquest dijous debatre una proposta de resolució que presenten aquests partits contra el pla de xoc presentat pel departament de Salut perquè "posa en perill la sanitat pública a Mataró i el Maresme".

stats