Política 08/02/2012

CiU i PP no tanquen l'acord pels pressupostos a causa de la taxa sobre empreses subministradores d'aigua

L'última reunió del dia l'han presidit el secretari general de Presidència, Francesc Homs, i el secretari general del PP a Catalunya, Jordi Cornet. També hi han estat els portaveus dels dos grups i Leonard Carcolé, director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)

S. González / O. March
1 min

Barcelona"El to és molt positiu, però seguim treballant", han coincidit en assenyalar fonts de CiU i PP a la sortida de l'última reunió que han mantingut al Parlament per tal de tancar un acord per als pressupostos catalans del 2012. No s'ha arribat a una entesa ferma i les negociacions seguiran aquesta nit i demà al matí, fins just abans que el projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos rebi el vist-i-plau en comissió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La taxa sobre empreses subministradores d'aigua és el principal element bloquejador d'un acord. El PP no vol que aquest nou gravamen afecti els usuaris, i CiU busca un punt d'equilibri que permeti reflotar les finances de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que travessa un moment molt complicat a nivell econòmic. El director de l'ens ha assistit a l'última reunió del dia per tal d'explicar la necessitat de la nova taxa.

A les 18.30 han arribat al Parlament el secretari general de Presidència, Francesc Homs, i el portaveu de CiU a la cambra catalana, Jordi Turull. Una estona més tard han arribat el secretari general del PP a Catalunya, Jordi Cornet, amb el portaveu dels populars al parlament, Enric Millo, i el diputat José Antonio Coto, que es dedica a assumptes econòmics dins el seu grup.

Poc abans de formalitzar l'inici de la reunió han arribat el portaveu adjunt de CiU al Parlament, Ramon Espadaler, i el seu homòleg al PP, Santi Rodríguez. A la reunió també hi ha Leonard Carcolé, director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

stats