Política 07/02/2012

Les persones amb una pensió no contributiva i els beneficiaris del PIRMI podrien quedar exempts de l'euro per recepta

CiU i PPC tanquen un principi d'acord que també inclou un ajornament de l'aplicació de la taxa turística fins al novembre del 2012

Acn
1 min

BarcelonaCiU i el PPC han tancat un principi d'acord segons el qual l'euro per recepta no afectarà alguns dels col·lectius més vulnerables. Així, el PPC ha anunciat un pacte perquè quedin exemptes d'aquesta taxa aquelles persones que tinguin una pensió no contributiva o siguin beneficiàries de la renda mínima d'inserció (RMI).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars també han reclamat que no s'apliqui als medicaments que costin menys d'1,67 euros, i que tampoc es cobri l'euro a partir de la 62a recepta, per evitar perjudicar els malalts crònics.

Aquestes, de fet, són algunes de les esmenes a la llei d'acompanyament dels pressupostos que el PPC ha enregistrat aquest dimarts al matí al Parlament.

L'aplicació de la taxa turística, ajornada fins al novembre del 2012

També han acordat ajornar l'aplicació de la taxa turística fins, almenys, l'1 de novembre d'aquest 2012. Així ho han confirmat fonts parlamentàries a l'ACN, després que els partits hagin entrat al registre del Parlament les esmenes a la llei d'acompanyament dels pressupostos.

Des del PPC, a més, asseguren que han aconseguit arrencar al Govern una rebaixa del topall màxim de pernoctacions i el nombre de turistes als quals s'ha d'aplicar la taxa.

Així, els visitants només pagaran per les set primeres nits que passin a Catalunya i, si vénen en grup, només es cobrarà a dos dels turistes. Els populars també afirmen que han forçat una tarifa diferenciada per a la ciutat de Barcelona.

stats