CONTACTES PARLAMENTARIS
Política 29/02/2012

CiU i PSC negocien un president de la CCMA de consens

Els socialistes volen un nom que eviti una majoria permanent amb el PP al consell i sona amb força el nom de Fèlix Riera

Pere Martí
1 min
Els socialistes Antoni Balmón i Joaquim Nadal amb Oriol Pujol en la primera i última reunió que va celebrar la comissió CiU-PSC.

BarcelonaTot i que CiU va pactar amb el PP la reforma de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), els nacionalistes intenten no deixar el PSC fora del consens. La composició del nou consell d'administració és per llei de 3 membres de CiU –entre els quals el president–, 2 del PSC i 1 del PP –que ostenta una vicepresidència–. Amb aquest esquema, es fa molt difícil incorporar els socialistes, però CiU no desisteix i encara manté un canal d'informació obert. La condició del PSC és que el president, que ara passarà a ser el director general, sigui una figura de prestigi, independent, de consens i que pugui considerar "pròxima" a a seva sensibilitat. En aquest sentit, sona amb força el nom de Fèlix Riera, director de l'Institut Català d'Empreses Culturals, militant d'Unió per amb bones relacions amb el món socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si CiU finalment acaba pactant amb el PP, atès que la votació, el 14 de març, coincidirà amb la de la llei d'acompanyament dels pressupostos, podria optar pel seu pla B, el de Brauli Duart com a president, qui ja forma part del consell d'administració actual i és un home de plena confiança de Francesc Homs.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats