Política 24/01/2012

CiU i PSC obren amb escepticisme un diàleg bilateral per arribar a acords de país

La primera trobada entre convergents i socialistes acaba sense cap acord concret i evita parlar dels pressupostos d'enguany, que ja estan encarrilats amb el PP

Pere Martí
1 min
Els representants de CiU i PSC s'han reunit al CCCB, a Barcelona / ACN

BarcelonaAmb els pressupostos pactats amb el PP, CiU s'ha reunit aquest matí amb el PSC durant una hora i mitja al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L'objectiu d'aquesta comissió mixta és intentar arribar a grans acords de país en un moment de crisi econòmica greu, tal com van acordar el president de la Generalitat, Artur Mas, i el nou primer secretari del PSC, Pere Navarro, en la primera reunió que van celebrar. La trobada ha servit per fixar quatre línies de treball: el pacte social, el pacte fiscal, el paquet legislatiu i el finançament local. A partir d'ara les dues delegacions, encapçalades per Oriol Pujol i Antonio Balmón, treballaran en aquestes quatre línies amb un calendari de reunions periòdic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que no s'ha aprofundit en cap tema, les dues formacions veuen amb cert escepticisme una col·laboració en el futur, però si que creuen que poden arribar a acords "puntuals" en temes com la llei electoral, la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el pacte fiscal, tot i que aquest últim aixeca encara recels a les files del PSC perquè CiU no concreta com aconseguir-lo. En tot cas, el que si s'ha pactat és "una mecànica de treball" per estudiar aquests possibles acords.

stats