COP JUDICIAL AL CATALÀ
Política 06/09/2011

CiU, PSC, ERC, ICV i Solidaritat negocien una declaració en defensa de la immersió lingüística

La iniciativa ha partit de Solidaritat i es dóna per fet que hi haurà acord

Efe
1 min

BarcelonaEls grups de CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i el subgrup de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) estan intentant pactar una declaració del Parlament en defensa del model d'immersió lingüística que s'aplica a les escoles catalanes. Fonts d'aquests grups han precisat a Efe que la iniciativa ha partit de Solidaritat i, encara que no ha sigut possible pactar un text conjunt abans de la reunió de la mesa i la junta de portaveus d'aquest matí, es dóna per fet que hi haurà acord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC ha fet algunes esmenes al text inicial de Solidaritat i, a falta d'alguns serrells, tots aquests grups estan d'acord que la declaració defensi amb fermesa el model d'immersió lingüística.

També hi ha consens que la declaració ha de donar suport al Govern en totes les mesures que prengui per fer front a l'acte del TSJC que l'obliga a introduir en dos mesos el castellà com a llengua vehicular a les escoles. Les fonts consultades donen per fet que el Parlament es pronunciarà d'una o una altra forma en defensa del model educatiu català, bé amb aquesta declaració en la pròxima junta de portaveus que se celebri o bé amb un pronunciament en el debat de política general, que es farà a finals d'aquest mes.

Només es pot parlar de declaració del Parlament si la secunden tots els grups de la cambra, per la qual cosa, en aquest cas, el fet més probable és que hi hagi una declaració de la junta de portaveus, atès que PP i Ciutadans exigeixen el compliment de la resolució judicial.

stats