COMPTES DE LA GENERALITAT
Política 20/09/2011

El Govern no negociarà els pressupostos fins passat el 20-N

Mas vol evitar un acord o encetar negociacions amb el PP abans de les eleccions i flirteja amb un possible acostament a ERC

S. González / R. Tugas
1 min
Una altra fotografia amb el PP Després de la foto CiU-PSC per les lleis òmnibus, ahir tocava que se la fes amb el PP. Alícia Sánchez-Camacho  es va fer rebre a Palau per reivindicar-se com a parella de ball. La falta de majoria absoluta obliga el govern d'Artur Mas  a fer gestos de vegades contradictoris per mantenir l'estabilitat.

BarcelonaCiU vol fer una campanya electoral sense lligams de qualsevol tipus, per això endarrerirà l'acord dels pressupostos del 2012 fins després de les eleccions espanyoles del 20 de novembre. Un pacte amb el PP o iniciar-hi negociacions en ferm els poden perjudicar electoralment i, a més, el Govern vol jugar la carta d'un possible acord alternatiu amb ERC, que, sota la direcció d'Oriol Junqueras, veu amb més possibilitats de pacte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentrestant, jugarà amb l'ambigüitat entre les dues forces. Els republicans desconfien de CiU i asseguren que encara no han iniciat converses. Si la comissió del concert econòmic acaba amb un acord "potent", tindran més predisposició a parlar, però desvinculen els dos processos.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats