NOU FINANÇAMENT
Política 24/07/2012

ICV s'alinea amb el PSC i reclama ara que la Hisenda catalana col·labori amb l'espanyola

Els ecosoacialistes obren la porta a un conveni o un consorci, mentre ERC no en vol saber res de l'Agència tributària estatal

Roger Tugas
1 min
LA POR A QUEDAR D'ESQUENA ALS EXSOCIS, ALS AGENTS SOCIALS I ALS VOTANTS El concert econòmic és un model que el PSC rebutja, però al qual no pot tancar la porta perquè l'allunya de la principal força catalana -CiU-, dels exsocis del tripartit -ICV i ERC-, dels sindicats tradicionalment propers -UGT i CCOO- i del seu votant -gairebé un 74% del seu electorat hi dóna suport, segons el CEO-. Pere Navarro ha de fer equilibris.

BarcelonaEl pacte tancat en la comissió del concert econòmic pot perillar per la demanda d'ICV de què la Hisenda catalana col·labori amb l'estatal, tal com demana el PSC, segons les seves esmenes presentades ahir. La Hisenda pròpia és el pal de paller del pacte fiscal i l'element més difícil d'acordar. El document del Govern assenyala que l'Agència tributària catalana i l'espanyola "podran col·laborar i subscriure convenis", però aquesta ambigua proposta no acontenta ningú. Per una banda, el PSC reclama un consorci amb l'Estat amb presidència catalana i, per l'altra, ERC i SI no en volen saber res de la Hisenda espanyola. I ICV reclama ara que la possibilitat de col·laboració entre les dues agències esdevingui un mandat –sense concretar si a través d'un conveni o un consorci–, entre altres aspectes, per lluitar contra el frau fiscal. El PP també reclama l'acció coordinada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret els redactats són els següents:

Redactat PSC:

"L'Agència Tributària de Catalunya i l'Administració Tributària de l'estat establiran un consorci tributari que, presidit per un representant de la Generalitat, actuarà com a única administració tributària de Catalunya"

Redactat ICV:

"L'Agència Tributària de Catalunya i l'Administració Tributària de l'estat hauran de col·laborar, subscrivint convenis, creant un Consorci o fent ús dels altres mitjans de col·laboració pertinents a fi, entre altres objectius, d'avançar de forma decidida en la lluita contra el frau fiscal"

Redactat Proposta del Govern:

"L'Agència Tributària de Catalunya i l'Admnistració Tributària de l'estat podran col·laborar o subscriure convenis i fer ús dels altres mitjans de col·laboració que considerin pertinents."

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats