Política 02/06/2015

CiU descarta pactar amb Terrassa en Comú i ERC per desplaçar el PSC de l'alcaldia

El candidat a l'alcaldia de Terrassa per CiU, Miquel Sàmper, s'ha mostrat obert a noves propostes d'enteses

Efe
2 min
El candidat de CiU a Terrassa, Miquel Sàmper, davant la Torre del Palau. /ACN

BarcelonaCiU de Terrassa ha descartat pactar en benefici de la proposta de govern de Terrassa en Comú i ERC, però s'ha mostrat oberta a noves propostes. Així ho ha anunciat en roda de premsa el candidat a l'alcaldia de Terrassa per CiU, Miquel Sàmper, després que ahir Terrassa en Comú i ERC anunciessin el seu propi pacte excloent l'entrada de CiU. Les dues forces van anunciar el seu compromís de presentar una alternativa amb deu regidors al govern del PSC, que compta amb nou representants en el ple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta mateixa roda de premsa van tancar la porta a incorporar CiU al govern local, però van llançar la pilota sobre la seva teulada en reclamar-los el seu suport en la investidura per poder arribar, al costat del vot de la CUP, als catorze regidors necessaris per investir el nou alcalde. "No hi estem d'acord, no ens arriba aquesta pressió", assegura Sàmper, que si bé defensa que no han tancat la porta a arribar a un acord amb cap formació, la situació actual amb Terrassa en Comú i ERC no és l'òptima. "Ens reunirem tots els grups, sempre pensant en un acord que estigui pensat per establir les bases per a una millor governabilitat i pensant en els ciutadans de Terrassa, no en els partits", afegeix.

Sàmper també s'ha mostrat sorprès pel fet que ERC hagi pactat amb Terrassa en Comú, tenint en compte que no ha signat els compromisos de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ni tampoc l'acord per portar a ple una moció d'incorporació a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). CiU determinarà quin és el seu posicionament final en el que es refereix a pactes el pròxim 11 de juny en el marc d'una assemblea que celebrarà a Terrassa.

stats