POLÍTICA
Política 25/06/2011

CiU acusa Hereu d'actuar sense diàleg

El futur primer tinent d'alcalde, el convergent Joaquim Forn, critica que les al·legacions dels socialistes “estan molt lluny del que hauria de ser l'actuació normal d'un govern sortint”

Agències
2 min

BarcelonaEl grup municipal de CiU a Barcelona ha criticat durament el moviment del govern sortint de l'Ajuntament de la ciutat, que avui ha presentat in extremis 42 al·legacions a la llei òmnibusin extremis, una de les lleis estrella del Govern d'Artur Mas. El futur primer tinent d'alcalde de Xavier Trias, el convergent Joaquim Forn, ha criticat les formes d'Hereu. Al seu parer, "això no són les esmenes de l'Ajuntament de Barcelona, són unes esmenes del govern sortint que d'aquí a cinc dies no hi serà, i que en lloc de saber escoltar els grups, ha preferit tirar pel dret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això és podia haver fet amb consens i han optat per la via del decret, la de 'ho faig jo perquè ho dic jo i sense escoltar ningú més'", s'ha queixat. Forn ha dit que no els ha agradat aquesta manera d'actuar de l'actual equip de govern, ja que creu que "està molt lluny del que hauria de ser l'actuació normal d'un govern sortint". Segons Forn, el PSC "se situa més com a partit d'oposició que com a partit que vol arribar a acords". El portaveu de CiU al consistori considera que l'equip de govern en funcions hauria d'haver buscat el suport previ tant de CiU com de la resta de partits amb representació municipal. En aquest sentit, ha recordat que CiU i PSC a Barcelona van pactar la possibilitat de presentar dues esmenes a la llei, sobre la prostitució del carrer i els pisos turístics.

Forn considera un "contrasentit absolut" que l'equip de govern en funcions els hagi demanat que quan Xavier Trias sigui alcalde doni suport a les al·legacions, ja que en desconeixen el contingut. "És de sentit comú, no es pot demanar el suport a unes esmenes que no es coneixen", ha indicat. El futur govern municipal les estudiarà abans de decidir si les ratifica.

stats