Política 10/05/2011

CiU acusa el PSC de covardia al Congrés

El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, diu que l'esmena del PSOE reclamant la convocatòria de la Comissió Bilateral "només fa literatura" i el portaveu del PSOE, José Antonio Alonso, critica la moció en un moment delicat per a l'economia internacional

Miquel Codolar
2 min

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit que no acceptarà l'esmena del PSOE perquè "només fa literatura i deixa la llibertat al govern, a més de no obligar al pagament". Duran ha lamentat que "els dos últims exercicis s'ha pagat, és sorprenent que amb un canvi de govern ara no es vulgui pagar". Pel que fa a la convocatòria d'una comissió bilateral que reclama el PSC en l'esmena que rebria els vots favorables del PSOE, Duran ha dit que no tindria cap problema a acceptar-la si fos d'addició i no de substitució, tot i que ha dit que amb la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha conversat "moltes vegades" sobre aquesta qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha lamentat que el PSC consideri que la moció es presenta per motius electorals perquè "el text és idèntic al que el PSC va votar favorablement al Senat". Ha criticat que "el PSC no s'atreveix a donar la cara" al Congrés "com no s'ha atrevit en la seva vida a votar en contra del PSOE". Per això, Duran ha indicat que "no es queixi el PSC quan s'identifica CiU amb el grup dels catalans, i que quedi clar el màxim respecte per ICV i ERC" i s'ha preguntat "per què serveixen 25 diputats al PSC de Catalunya si a l'hora d'exigir el pagament del fons, s'arruguen i només fan el que vol el PSOE? No hi ha cap raó que justifiqui la seva actitud".

El portaveu d'ERC al congrés, Joan Ridao, ha dit que "Catalunya té una doble crisi, una com tothom i una altra perquè el govern espanyol asfixia Catalunya" i "és trist que no tots els partits catalans defensin sempre els interessos de Catalunya", amb relació al PSC. Ha criticat que "el PSC no defensa sempre els interessos de Catalunya ni en la mateixa intensitat a Madrid i Catalunya, i alguns dirigents diuen una cosa i altres, altres". En qualsevol cas, el grup ha presentat una esmena per demanar una comissió bilateral, tot i que no vincula el seu vot a l'acceptació. La portaveu d'ICV al Congrés, Núria Buenaventura, ha defensat també que donarà suport a la reclamació dels 1.450 milions d'euros. El portaveu del PNB, Josu Erkoreka, ha explicat que el seu grup s'abstindrà en la votació "per tradició".

El portaveu del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, considera "incomprensible" que CiU no accepti l'esmena del PSOE i ho atribueix a "motius electoralistes". També ha lamentat el dany internacional que podria fer la seva aprovació en la crisi de context internacional. El diputat del PSC Francesc Vallès ha assegurat que la seva proposta que demana la Comissió Bilateral és "àmpliament millor" que la de CiU.

stats