POLÍTICA
Política 07/12/2011

CiU avisa el PSC i ERC que no pensa pactar “exclusivitats” amb el pressupost

Tant PSC com ERC veuen incompatible pactar el pressupost amb el Govern si el PP també se suma al pacte. El portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, reconeix a PSC, PP i ERC la "sinceritat" amb què afronten la negociació

M.colomer
2 min

BarcelonaCiU no vol mostrar preferències a priori pel PP –que va permetre l'aprovació del pressupost el 2011– ni erigir-lo com a soci preferent en matèria econòmica. I avui ha volgut escenificar l'inici de la negociació pressupostària amb el comptador a zero i situant PSC, PP i ERC al mateix nivell de predisposició al diàleg. Però deixant clar que no es pactaran “exclusivitats”. Un missatge llançat pel portaveu de CiU al Parlament, després que tant el PSC com ERC hagin alertat que és incompatible el seu suport amb uns comptes que tinguessin el suport també del PP. El mateix Turull ha recordat que el PP, en canvi, no té inconvenients amb el fet que un tercer partit se sumi a un eventual acord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'una jornada maratoniana de reunions encadenades a la seu de la conselleria d'Economia, a Barcelona, Turull ha fet una valoració “francament positiva” de les trobades, per “l'actitud” de PSC, PP i ERC, que “són conscients de la gravetat de la situació del país”, i s'han situat “lluny de tacticismes, estratègia i electoralisme”, i han dialogat amb plantejaments “molt sincers”. Igualment, ha reconegut que CiU no vol fer un pressupost que només es fixi en la despesa, sinó que també vol incidir en els ingressos, en una picada d'ull a PSC i ERC, malgrat que encara s'ha de concretar. En aquest sentit, CiU ha reclamat als tres partits amb qui negocia els pressupostos que concretin les mesures que creuen que poden ajudar a millorar els comptes.

En el que sí que han coincidit tots els partits que des d'avui negocien els pressupostos catalans és en el fet que la “morositat” de l'Estat pel que fa als 759 milions de l'addicional tercera de l'Estatut encara compliquen més una situació de per si prou delicada. Això pot comportar manca de liquiditat del Govern per pagar nòmines aquest mes? De moment, Turull ha respost amb prudència intentant evitar “alarmisme”, però sense descartar del tot aquesta possibilitat.

stats