Política 21/04/2012

Duran i Lleida: "Sí que tenen diners per al que volen"

El líder de CiU al Congrés replica al ministre Montoro que pagui els 219 milions que deu a Catalunya si vol el suport de CiU als pressupostos

Acn
3 min

SaltEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha respost al ministre Cristóbal Montoro que pagui els 219 MEUR de la disposició addicional tercera de l'Estatut que deu a Catalunya si vol el suport de CiU als pressupostos generals de l'Estat (PGE). Duran i Lleida ha assegurat que el que és "irresponsable" és que l'executiu espanyol reclami el suport de la federació nacionalista a canvi de res. A més, el líder de CiU a Madrid també ha qüestionat que Montoro argumenti que no té més diners per a inversions quan l'Estat s'està gastant molts milions d'euros en línies d'alta velocitat a altres territoris. "Sí que tenen diners per al que volen", ha lamentat."Si vol el nostre vot, l'ha de buscar posant diners a favor de Catalunya", ha afirmat Josep Antoni Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha demanat aquest dissabte a la federació nacionalista que es replantegi la posició en relació amb els PGE i que opti per donar suport al govern espanyol. El ministre, però, ha reiterat la seva posició respecte al pagament a la Generalitat dels 219 milions d'euros de la disposició addicional tercera. El ministre ha insistit que no qüestiona la validesa d'aquesta clàusula a l'Estatut, però ha afegit que no disposen de diners per fer inversions.

Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat que CiU ha demostrat en moltes ocasions que són "responsables", i creu que el que és irresponsable és "buscar adhesions i no complicitats", com pretén el govern espanyol. Duran i Lleida ha llançat un missatge clar a Montoro:si vol que els diputats de CiU votin a favor dels PGE ha de cedir en alguna de les demandes de la federació nacionalista.

"Responsables ho som, i molt, però tant n'hem de ser nosaltres com el PP", ha afirmat Duran i Lleida. Al líder de CiU al Congrés no el convenç com a argument la manca de disponibilitat pressupostària i ha reclamat a Montoro que "busquin i trobin els diners" i els dediquin a Catalunya.

De fet, Duran i Lleida creu que les inversions milionàries en quilòmetres de TAV en altres comunitats autònomes demostren que hi ha diners "per al que volen" i, per això, ha supeditat el suport als números de l'Estat per al 2012 al fet que saldin el deute amb el Govern. "Han de ser responsables de buscar els milions que li toquen a Catalunya", ha reiterat Duran, que exposa que, quan ho facin, "ens començarem a entendre".

Sobre RTVE, "ho va fer abans el tripartit"

Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat que no li agrada que el PP hagi decidit que el president de RTVE pugui ser elegit per majoria absoluta al Congrés dels Diputats i no per dos terços de la Cambra com fins ara. Tot i això, el portaveu de la federació nacionalista al Congrés assegura que no entén que la decisió suposi un daltabaix a Catalunya, perquè rememora que el tripartit ja va reformar en el mateix sentit l'elecció del president de la CCMA. El que no el convenç gens és que només cobri el president, perquè entén que això farà que sigui l'únic amb dedicació plena mentre els altres membres no podran destinar-hi tant de temps, que "bé han de menjar". "Reducció de membres ho veig bé, però que només cobri el president no m'agrada", ha conclòs.

Composició d'Unió Municipal

Duran i Lleida ha presidit la cloenda de l'Assemblea d'Unió Municipal, que ha escollit la nova executiva, integrada pel president, Marc Prat (alcalde de Ribes de Freser) i la vicepresidenta, Sònia Recasens (tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona); tres secretaris, Quim Calatayud (alcalde de Borges del Camp), Juli Muro (alcalde de Puiggròs) i Mireia Solsona (alcaldessa de Matadepera), i cinc vocals, Eduard Berloso (regidor de Girona), Marta Blanch (alcaldessa de Puigpelat), Antoni Font (secretari de política municipal d'Unió), Eduard Masip (alcalde de Torre de l'Espanyol) i Rosa M. Mora (alcaldessa d'Anglesona).

stats