UN ALTRE COP AL TC
Política 23/12/2010

CiU defensarà la llei de consultes davant el recurs tot i que hi va votar en contra

Solidaritat Catalana crida a la mobilització i ERC reitera que "una vegada més, les institucions espanyoles vulneren una decisió presa pel Parlament"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl portaveu adjunt de Convergència i Unió (CiU) al Parlament, Jordi Turull, ha assegurat aquesta tarda que el nou Govern de la Generalitat –que prendrà possessió dimecres que ve– "defensarà la llei de consultes davant el recurs" que ha plantejat avui el govern estatal davant el TC. Turull ha admès que CiU no estava d'acord amb el plantejament d'aquesta llei –hi van votar en contra–, però que s'encarregaran de "preservar les institucions catalanes" de cara a aquest nou recurs. El portaveu adjunt de la federació nacionalista ha avançat que la Generalitat defensarà la llei en base a un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que avala, en gran part i segons Turull, la constitucionalitat de la llei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esquerra, per la seva banda, s'ha oposat a la decisió del Consell de Ministres d'avui, que arriba després que s'hagi clos el període de sis mesos que s'havien donat el Govern català i l'espanyol per tal d'arribar a un acord. Amb la interposició del recurs, que comportarà la suspensió de la llei fins a la seva resolució, "les institucions espanyoles vulneren una vegada més una decisió presa pel Parlament de Catalunya", segons ha declarat Anna Simó, portaveu d'Esquerra al Parlament de Catalunya

Solidaritat Catalana s'ha expressat amb la contundència habitual: ha fet una crida a la mobilització i, al mateix temps, ha instat la resta de partits a denunciar el "profund caràcter antidemocràtic" del govern espanyol i de la justícia espanyola. També reclama a les formacions polítiques catalanes que "combatin l'intent de genocidi cultural i els dèficits democràtics per mitjà de la insubmissió".

stats