REIVINDICACIÓ A MADRID
Política 21/04/2011

CiU s'embolica amb el fons de competitivitat

CiU corregeix a Pere Macias i assegura que no acceptarà res que no sigui cobrar els 1.450 milions aquest any. El partit contradiu la proposta que va explicar el president Mas a una entrevista a l'ARA

David Miró
2 min

BarcelonaConvergència i Unió ha corregit les declaracions que ha fet aquest matí el seu portaveu adjunt al Congrés, Pere Macias, en el sentit que l'Estat podria deixar consignar l'ingrés dels 1450 milions del fons de competitivitat en els pressupostos catalans encara que el pagament no es faci efectiu aquest any. Fonts de la federació li han esmenat la plana en declaracions a diverses agències, com ara l'ACN, i ha deixat clar que el Govern en cap cas acceptarà res que no sigui cobrar els diners aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que potser no sabien aquestes fonts és que el mateix Artur Mas havia insinuat aquesta solució en una entrevista a l'ARA, publicada el 3 d'abril, en què va dir: "Els hem dit que si no ens els volen pagar, almenys que ens els deixin apuntar per no tenir un dèficit posterior, però tampoc ho volen. I nos- altres no estem disposats a enganyar amb les xifres sinó que volem explicar la veritat, tingui les conseqüències que tingui." O sigui, que aquesta possibilitat ja estava a sobre de la taula i, de fet, és el que s'està negociant. En declaracions a l'ARA.cat, Pere Macias ha negat que hi hagi cap canvi de postura, com han intepretat alguns mitjans i ha provocat un cert desconcert a CiU, i s'ha remès al contingut de l'entrevista al president. "L'important és que l'Estat inclogui aquesta partida en els pressupostos, perquè això vol dir que tard o d'hora aquests diners es pagaran, encara que sigui el mes de desembre o al gener de 2012". A hores d'ara els pressupostos de l'Estat de 2011 no inclouen ni un euro per al fons de competitivitat, que segons la Generalitat són 1.450 milions d'euros, per tant l'Estat els hauria d'incloure mitjançant alguna fórmula especial, com ara un crèdit extraordinari. El govern espanyol, però, vigilat amb lupa pels mercats internacionals, no vol ni sentir parlar d'aquesta possibilitat.

stats