ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/02/2011

CiU activa la maquinària per a l'assalt de les grans ciutats i les diputacions

La federació nacionalista vol superar les 900 candidatures a les municipals del 22 de maig, en què es fixen la fita de superar el PSC en números absoluts

M.colomer
2 min

BarcelonaEl responsable de campanya de CDC, Lluís Corominas, i el secretari d'organització d'UDC, Benet Maimí, han presentat avui la primera entrega del material de la campanya de cara a les eleccions municipals del 22 de maig. La federació no amaga que vol girar la truita a les grans ciutats, fins ara feus socialistes, per arrabassar al PSC les alcaldies de Barcelona i Girona, entre d'altres, a més de les diputacions provincials –ara només presideixen la de Tarragona. De fet, dels resultats a les grans ciutats en depenen en bona part els governs provincials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Corominas i Maimí han assegurat que "per primera vegada" la federació anirà unida en tots els municipis on es presenti, en unes municipals que es presenten amb "menys conflictivitat que mai", segurament pel clima de victòria que encara respira la formació per la consecució del govern de la Generalitat després de 7 anys de travessa del desert a l'oposició. El cert, però, és que CiU encara té conflictes a nivell local per resoldre que, si cal, es tancaran, en alguns municipis, amb una llista oficial i d'altres formades per militants d'algun dels dos partits, però desvinculades de la federació. CiU afirma que és conscient que ara són el focus de tota la pressió, pel fet de ser el partit que dirigeix la governabilitat en temps de dificultats, cosa que temen que els partits de l'oposició explotaran.

Pensen fer una campanya "austera i de proximitat" per consolidar-se als municipis petits, per guanyar alcaldies als mitjans i fer-se amb les alcaldies de les principals ciutats del país. CiU concorrerà a aquestes eleccions adaptant el logotip de les nacionals, el somriure, per destacar el lema "Pensem en positiu", als municipis on ja governen, i per reivindicar-se en "El canvi en positiu" on són a l'oposició.

La setmana que ve es constituiran els comitès de campanya de Girona, Tarragona i les Terres de l'Ebre i de Lleida i Pirineus, que treballaran per perfilar les llistes que es presentaran el 19 d'abril, l'endemà que venci el termini oficial de presentació.

stats