Política 20/10/2014

CiU envia un missatge a ANC i Òmnium: "Correspon al president convocar les eleccions"

El partit evita el debat sobre les plebiscitàries, que genera tensió interna, i se centra en aconseguir que el 9-N sigui un "èxit de participació"

Oriol March
1 min

BarcelonaCiU ha evitat aquest dilluns al matí el debat sobre la convocatòria d'eleccions plebiscitàries en la reunió que la direcció de la federació ha mantingut aquest dilluns. Així ho ha explicat després de la reunió de la direcció de la federació el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, que ha indicat que "no s'ha plantejat" un avançament electoral que "està en mans" del president de la Generalitat, Artur Mas. Un missatge que arriba un dia després que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural exigissin a Mas eleccions "en tres mesos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler ha considerat que el més "substantiu" és "restablir el consens" entre les forces sobiranistes per tal que el nou 9-N, transformat en un procés de participació, sigui un èxit quant a mobilització. "Un procés de participació fallit portaria cap a un escenari diferent", ha apuntat, sense entrar a valorar el debat intern que existeix sobre les eleccions plebiscitàries.

En aquest sentit, no s'ha fet cap referència a la llista unitària o al programa electoral d'aquests comicis, que divideixen internament la federació.

stats