POLÍTICA
Política 24/08/2011

CiU donarà suport a la reforma constitucional si és el Parlament qui defineix el sostre de deute

El diputat Pere Macias recorda que “la Generalitat és l'ens que més fa per contenir la despesa pública a l'estat espanyol”, però reconeix que aquesta despesa “no pot ser il·limitada”

Redacció
1 min

BarcelonaConvergència i Unió donarà suport a la reforma constitucional que ahir va anunciar Zapatero, sempre que sigui el Parlament qui fixi el límit d'endeutament de la Generalitat. El diputat de la federació a Madrid, Pere Macias, ha explicat a RAC1 que "entre avui i demà sabrem la lletra petita de la qüestió, i llavors sabrem si hi donem suport o no".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Macias ha dit que el Govern és “l'ens que més fa per contenir la despesa pública a l'estat espanyol” però no es mostra contrari a la reforma que vol limitar-la, ja que, segons ell, “la despesa pública no pot ser il·limitada”. Macias ha dit que se sent “molt insatisfet d'haver d'anar a Madrid a demanar segons quines coses”.

El diputat de CiU també ha dit que no creu que hi hagi gaire marge de maniobra per negociar la reforma, ja que es tracta d'un pacte tancat entre els dos grans partits espanyols. "PP i PSOE no obriran la possibilitat de fer un referèndum", ha dit Macias.

El número dos a Madrid

El número dos de CiU a Madrid també ha opinat sobre el posicionament d'Oriol Pujol per fer tàndem amb Duran i ocupar l'escó que ara ocupa ell mateix. Macias diu que no se sent molest i que el tema es resoldrà “amb tota normalitat” al setembre”.

stats