FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 22/11/2011

CiU replica a ICV que l'autèntic "frau" és el dèficit que va deixar el tripartit

El portaveu parlamentari de CiU ha desvinculat les eleccions de diumenge de l'anunci que ha fet avui Artur Mas

Guillem Genovès
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha remarcat el "coratge i la seriositat" d'Artur Mas perquè ha presentat les mesures que cal aplicar, "sense enganyar a ningú i amb claredat". Turull s'ha mostrat sorprès d'haver rebut l'acusació per part d'altres partits de ser electoralistes i d'haver practicat un frau democràtic, ja que "fins 10 dies abans del 20-N" el Govern va aplicar "mesures impopulars".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si hi ha hagut algun frau" ha estat per part d'aquells que "van intentar amagar els números quan governaven, dient que havien fet un dèficit de 4.000 milions d'euros quan al final va resultar que era de 8.600", ha etzibat al president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera. A més, el diputat convergent ha assegurat que si haguessin volgut "fer electoralisme" potser a hores d'ara Catalunya estaria "intervinguda", i el Govern no hagués fet "la majoria de les retallades" que s'han fet. En aquest sentit, Turull ha volgut fer una crida a la resta de partits a "tenir una actitud positiva i una bona alçada de mires" de cara a plantejar les polítiques econòmiques que toquen, i a no posar la por al cos de la gent "fent ús fins i tot de la mort".

ERC, els menys "demagògics"

Turull, això sí, ha volgut deixar clar que ERC és el partit "que fa menys demagògia amb les retallades". Preguntat pel pacte fiscal, el portaveu del grup parlamentari de CiU ha assegurat que es tracta d'un tema de "justícia i d'imperiosa necessitat", i ha deixat clar que no es tracta de la voluntat d'un partit, sinó d'una "immensa majoria" de la població catalana. CiU no perd de vista, però, que se li ha complicat el camí amb la majoria absoluta del PP.

stats