Política 02/09/2011

CiU i PNB es queden dins l'hemicicle però no voten

Duran diu que és "absolutament pessimista" amb la possibilitat d'arreglar res al Senat

Miquel Codolar
1 min

MadridAls moments previs a la votació definitiva hi ha hagut tensió al Congrés. Els diputats que ja havien anunciat que marxarien de l'hemicicle per manifestar el seu rebuig al fons i la forma de la reforma constitucional volien fer-ho després de la votació de les esmenes i abans de la votació final, però el president del Congrés, José Bono, els ha demanat que si volien marxar ho fessin abans d'iniciar totes les votacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'uns moments d'incertesa han marxat els diputats del BNG, Na-Bai, ERC i ICV. El diputat d'IU, Gaspar Llamazares, s'ha negat a marxar fins al moment de l'aprovació definitiva per tal de poder impedir la votació de dues esmenes transaccionals de contingut tècnic que CiU havia acordat amb el PSOE i el PP.

Al final, Duran ha criticat la manca de cortesia de Llamazares, ha indicat que les transaccionals es podran incorporar al Senat però s'ha mostrat "absolutament pessimista" que es pugui fer alguna modificació important al Senat. Al moment de la votació definitiva, els diputats de CiU s'han quedat al seu lloc però no han votat ni sí, ni no, ni abstenció, tal com també han fet els del PNB per protestar.

Finalment, amb 321 diputats a l'hemicicle, s'han produït 316 vots a favor, i 5 en contra. Els diputats del BNG, Na-Bai i ERC no han votat perquè havien sortit de l'hemicicle, mentre PNB i CiU tampoc ho han fet tot i trobar-se dins l'hemicicle. PSOE, PP i UPN han votat a favor de la reforma. CC, UPyD, IU i dos diputats del PSOE hi han votat en contra. Tres diputats del PSOE no han assistit al ple extraordinari d'avui.

stats