Política 04/05/2015

Cristina Cifuentes admet que al PP hi ha "melons podrits"

La candidata dels populars a la presidència de la Comunitat de Madrid assegura que li fa "absoluta vergonya" haver compartit militància amb Alfonso Rus, enregistrat mentre comptava diners

Efe
1 min
La delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, en una imatge recent / EFE

MadridLa candidata del PP a la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha demanat als polítics màxima exemplaritat perquè "desgraciadament" al PP de Madrid no és que hi hagi "pomes podrides", sinó que hi ha hagut "melons podrits", amb un exsecretari general, Francisco Granados, que dorm a la presó com a presumpte responsable de la trama de corrupció Púnica. Cifuentes ha fet aquestes declaracions en el transcurs d'una intervenció a l'EFE Fòrum Eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidata a presidir la comunitat madrilenya ha reconegut que un "secretari general d'un partit no és un afiliat més", tot i que ha remarcat que els casos de corrupció són "puntuals" malgrat que ho acabin "contaminant tot". Considera necessari un "major nivell d'autoexigència" i, per això, ha elaborat un codi que obligaria a dimitir a tot càrrec públic que estigués sent investigat per corrupció o per un delicte greu.

Cifuentes també s'ha referit a un altre dels casos oberts i ha assegurat que li fa "absoluta vergonya" haver compartit militància amb Alfonso Rus, president de la diputació de València i màxim responsable provincial del PP, que va ser enregistrat mentre comptava diners, la qual cosa provaria la seva presumpta implicació en un cas de corrupció. La candidata a rellevar Ignacio González a Madrid ha afegit que en un cas com aquest Rus "ja està trigant a presentar la seva baixa voluntària i renunciar a tots els seus càrrecs". "Per vergonya torera hauria d'haver renunciat a la seva acta i estar demanant perdó a la resta de companys", creu Cifuentes.

stats