Política 17/11/2016

Cifuentes assegura que els madrilenys estan pagant l'educació i la sanitat dels andalusos

La presidenta de la Junta d'Andalusia assegura que reben 109 euros per habitant, "menys del que rep Madrid"

Ara / Agències
2 min
Cristina Cifuentes en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha carregat aquest dijous contra el sistema de finançament autonòmic apel·lant al greuge comparatiu que, segons ella, pateix Madrid respecte a Andalusia. "Els madrilenys estan pagant 3.000 milions d'euros perquè els andalusos tinguin sanitat i educació". Cifuentes ha respost d'aquesta manera a una pregunta del portaveu del PSOE al parlament madrileny, Ángel Gabilondo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cifuentes ha defensat la política fiscal de la Comunitat de Madrid -el tema sobre el qual debatia amb el portaveu socialista al ple- i l'ha comparat amb la d'altres regions on governa el PSOE. "Amb la nostra política fiscal hem recaptat 3.000 milions d'euros que ens estan servint per finançar els serveis bàsics en aquelles comunitats on vostès governen, com Andalusia" ha afegit.

Les declaracions de Cifuentes han aixecat polseguera a Andalusia. La presidenta de la Junta, Susana Díaz, ha negat l'afirmació de Cifuentes i l'ha emplaçat a tenir "valor" per exigir al president espanyol, Mariano Rajoy, que posi en marxa un nou sistema que permeti que a tot Espanya es puguin finançar els serveis públics. Díaz ha subratllat que "Andalusia rep 109 euros per habitant, menys del que rep Madrid".

A la crítica de Díaz també s'hi ha sumat Antonio Maíllo, coordinador general d' IU Andalusia, que ha opinat que declaracions com aquesta demostren "la incompetència per governar" de la presidenta madrilenya. També la líder de Podem a Andalusia ha criticat les paraules de Cifuentes. Teresa Rodríguez ha qualificat les declaracions de "mentida" i les ha comparat amb les que "Donald Trump ha dit durant tota la campanya electoral dels Estats Units".

A través de Twitter, el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, s'ha mostrat contundent contra Cifuentes, i ha apuntat que "el supremacisme és contagiós".

stats