Política 28/02/2016

El PP està disposat a "fer concessions" però avisa que Rajoy no farà cap pas enrere

Cifuentes i De Cospedal carreguen contra Podem: "La nova política és el pitjor del pitjor de la casta perquè només es mou per l'afany de poder"

Efe
2 min
Cristina Cifuentes, presidenta de la comunitat de Madrid, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridEl desenllaç de les negociacions per a la investidura a Catalunya, amb el pas al costat d'Artur Mas, sobrevola les converses a Madrid. Ara bé, el PP ja avisa que encara que Mariano Rajoy no té els suports necessaris per ser investit president, no té cap intenció de plegar. Així ho ha afirmat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que ha recordat els qui qüestionen el lideratge de Mariano Rajoy que "en temps de tribulació no convé fer mudança".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, el que sí que ha avançat és que si el líder del PSOE, Pedro Sánchez, fracassa en el seu intent de formar govern, els populars recuperaran la idea de fer una "gran coalició" per governar amb PSOE i Ciutadans. Per assolir-ho, Cospedal ha dit que el seu partit "cedirà en coses que no siguin absolutament substancials per garantir el futur d'Espanya".

La dirigent popular ha fet una crida a la "generositat" de Sánchez si no aconsegueix formar govern. "No pot negar-se a parlar i imposar un cordó sanitari a set milions d'espanyols", ha reivindicat en relació als ciutadans que van votar el PP el passat 20-D.

Cospedal ha tret pit per la "fortalesa" i la "unitat" del PP i, en un intent de restar personalisme a la situació, ha assegurat que aquesta fortalesa es basa en els militants de la formació i no pas en un nom. "El PP és el partit més important d'Espanya i ha nascut des de baix, mentre que hi ha partits que neixen des de dalt i després de tenir el cap van omplint", ha dit la dirigent popular, en una clara al·lusió a Podem. De fet, i en clau més interna, la número 2 del partit ha dit que el dia que a la formació se li oblidi la importància dels militants "desapareixeran" com a partit. "Això és el que a vegades hi ha gent que no entén", ha manifestat.

De fet, des del mateix acte –una reunió en un bar amb militants a Alcorcón–, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, també ha aprofitat per carregar contra el partit liderat per Pablo Iglesias. "La nova política és el pitjor del pitjor de la casta perquè només es mou per l'afany de poder", ha assegurat en relació a les negociacions per a la investidura.

I és que Cifuentes ha retret que les peticions de Podem per tancar un pacte amb el PSOE no passen per aturar els desnonaments o impulsar polítiques socials sinó per un "continu repartiment de llocs". Per això, la dirigent popular ha criticat que Podem només busqui "poder", en demanar les carteres de "seguretat nacional, forces de l'Estat i mitjans de comunicació".

El pacte PSOE-C's porta "encobert" un referèndum a Catalunya

Cospedal s'ha mostrat especialment crítica amb el pacte PSOE-Ciutadans, que ha dit que "no és ni reformista ni de progrés" i que porta "encobert" un referèndum a Catalunya. Per què ho diu? Al seu parer, l'acord "no parla clar de la defensa de la unitat d'Espanya".

A més, ha dit que és un acord que no serveix per a res, perquè no és suficient per investir un president, ni per governar ni per començar la legislatura.

stats