CIMERA ANTICRISI
Política 25/03/2011

Solidaritat creu que la cimera ha estat "poc seriosa"

Uriel Bertran assegura que els assistents no han volgut encarar el debat de la sobirania fiscal i la llei de la independència com a sortida per a l'economia catalana

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha mostrat la decepció de la seva formació en haver comprovat que durant la Cimera per a la Reactivació Econòmica no s'han volgut tractar les propostes que ells han plantejat. I és que Bertran ha explicat que a SI no li han agradat les propostes presentades a la trobada i ha considerat que la cimera "evidencia que per sortir de la crisi l'únic que val són els 20.000 milions que l'Estat s'emporta en forma d'espoli fiscal". A més, l'independentista ha assegurat que els acords als quals s'ha arribat a la reunió "o no són competència de la Generalitat o ho hi ha recursos per portar-los a terme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Fa molts anys que estem perduts en el desert i anem caminant en cercle per acabar trobant-nos al mateix punt, més empobrits cada dia". Per Bertran, no s'ha arribat ni tan sols a un acord de mínims. "Ha estat tot foc d'encenalls", ha manifestat. "Els acords presos són inabastables, perquè són peticions a l'Estat o bé propostes per a les quals no hi ha finançament", ha afegit.

Segons el diputat, la seva formació ha portat "la sobirania fiscal i la llei d'independència" al debat d'aquest divendres però els assistents "no l'han volgut afrontar". "Havia de ser una cimera per discutir sobre mesures contra al crisi però no ha estat així", ha resumit Bertran. I ha qualificat de "poc seriosa" la trobada del Palau de Pedralbes.

"Com s'ha fet tantes vegades, s'han dedicat a descriure els problemes de l'economia però no s'ha dedicat cap moment a discutir les mesures que de debò ens poden treure de la crisi", ha explicat el secretari general de SI. Segons el seu punt de vista, "és hora de posar unes bases sòlides, que passen per la sobirania fiscal".

stats