Política 21/07/2016

Cinc exministres del PSOE signen un manifest per reclamar que es formi ja govern a Madrid

Javier Solana i Joaquín Almunia fan costat a un text que considera que és necessari per impulsar l'economia i reformar la Constitució amb una millora de l'articulació territorial

Ara
1 min
Joaquin Almunia, comissari responsable de Competència

MadridUn grup d'expolítics i intel·lectuals, entre els quals hi figuren cinc exministres del PSOE, han signat un manifest en el qual s'urgeix els partits a evitar noves eleccions i a investir un govern estable per impulsar l'economia, corregir les desigualtats i reformar la Constitució per millorar l'articulació territorial de l'Estat. Entre els impulsors s'hi troben Javier Solana, Joaquín Almunia –exalts càrrecs socialistes durant dècades–, Eduardo Serra, Cayetana Álvarez de Toledo –del sector més dur del PP, allunyat de Mariano Rajoy–, César Antonio Molina, José María Maravall, Mercedes Cabrera i Gabriel Elorriaga. El text també compta amb el suport d'acadèmics espanyolistes, com és el cas de Fernando Savater. De moment, la investiudra segueix enrocada arran de la distància entre PP i PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És moment de buscar acords i solucions en lloc de prosseguir obsessionats per identificar culpables sobre els quals centrifugar responsabilitats indeclinables", assegura el document.

"No és raonable convocar de nou a les urnes per dipositar en els electors tasques que correspon assumir de manera intransferible als diputats i senadors que han estat elegits sense estar lligats per cap mandat imperatiu", manté el text.

stats