Política 18/09/2015

El Círculo de Empresarios diu que JxSí és "un partit raríssim" i la independència, "un disbarat"

El lobi alerta de "danys gravíssims" per a l'economia en cas de separació i demana una reforma del finançament

Dani Sánchez Ugart
1 min

MadridEl Círculo de Empresarios ha fet una declaració institucional aquest divendres a propòsit de les eleccions del 27-S en què han considerat que la independència faria patir "danys gravíssims" a l'economia espanyola i "especialment la catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del lobi empresarial, Javier de la Vega Seoane, ha considerat que a Espanya s'han comès "errors", perquè no s'han sabut "gestionar les emocions", mentre que els partits independentistes sí que ho han sabut fer. De fet, el president del Círculo ha considerat la independència "un disbarat" que només es justifica per un "estat emocional". Seoane ha considerat que les reivindicacions catalanes "eren raonables, però quan es posen fora de la llei perden la raó" i ha asseverat que Junts pel Sí és "un partit raríssim".

Seoane ha demanat, però, una reforma del sistema de finançament autonòmic, i que s'assoleixin acords en matèria educativa i en l'ús de llengües oficials.

Entre les empreses vinculades al Círculo de Empresarios, a més de multinacionals com Telefónica o el Banco Santader hi ha les catalanes Banc Sabadell i Abertis, entre moltes altres. El 'think tank' va celebrar ahir la seva junta directiva en què van decidir emetre aquesta declaració institucional.

stats