POLÍTICA
Política 17/04/2012

CiU i PP tenen previst portar demà en comissió la supressió de l'impost de donacions

Malgrat constar a l'agenda, el PP obre la porta a l'ajornament i CiU insinua que les finances catalanes no poden afrontar-ho en aquests moments

Sara González
1 min

BarcelonaCiU i PP tenen previst portar demà a la comissió d'Economia i Finances una resolució conjunta per suprimir l'impost de donacions i el que queda de successions. Tot i això, el PP ha deixat la porta oberta a ajornar-la, mentre que Ciu ha insinuat que potser no és el moment idoni per aprovar-la. Tant ERC com ICV-EUiA han titllat de "frivolitat" que just en un moment en què el Govern diu que no pot complir les resolucions del Parlament perquè suposen despesa s'abaixi els impostos a un sector de la població "que no ho necessita".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PP, Enric Millo, ha explicat que el seu partit va acordar amb CiU suprimir l'impost de donacions durant el 2012, però ha recordat que encara queda marge de temps per complir-la i que, per tant, si CiU vol demanar una pròrroga encara estarà dins del termini. El dirigent popular ha puntualitzat que els efectes econòmics de la resolució repercutirien sobre els pressupostos del 2013.

El portaveu adjunt al Parlament de CiU, Ramon Espadaler, ha recordat que l'acord signat amb el PP indicava que la supressió es faria "sempre que la situació de les finances ho permetin" i que ara per ara "no es pot afrontar". Malgrat tot, no ha deixat clar si serà ajornada o no, ja que també ha afirmat que que en els termes en què està redactada pot ser que el seu grup voti ja a favor.

Caldrà esperar veure com evolucionen les negociacions entre CiU i PP demà per veure si la resolució prospera o finalment es torna a ajornar, una situació que ja es va donar en la comissió que va coincidir amb la negociació dels pressupostos.

stats