Política 19/05/2015

C's retira la seva llista a Barberà del Vallès perquè l'alcaldable va concórrer amb PxC a les municipals del 2011

El secretari d'Organització del partit, Fran Hervías, diu que a C's "no hi ha espai per als extremismes" i remarca que el partit anteposa "la coherència amb els valors democràtics i d'igualtat al nombre de regidors"

Agències
2 min
El líder de C’s, Albert Rivera, fa setmanes que negocia una entesa electoral amb UPyD.

Barcelona / SegòviaCiutadans (C's) ha retirat la seva candidatura a Barberà del Vallès perquè el cap de llista, Francisco Delgado Jiménez, va ser número 3 per PxC per aquesta població a les municipals del 2011, segons ha informat el partit en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari d'organització de C's, Fran Hervías, ha explicat que, quan ho han sabut, "s'ha actuat en conseqüència, retirant la candidatura".

"A C's no hi ha espai per als extremismes", ha dit, i ha defensat que anteposen "la coherència amb els valors democràtics i d'igualtat al nombre de regidors, a diferència d'altres partits", segons ell.

Cau la candidatura a Miranda de Ebro per incloure quatre jubilats sense el seu consentiment

El cas de Barberà del Vallès arriba l'endemà que el partit anunciés la retirada de la seva candidatura a Miranda de Ebro (Burgos), després de saber que diversos integrants de la llista electoral no havien donat el seu consentiment exprés i voluntari a formar-ne part. De fet, segons informen mitjans com el 'Diario de Burgos', expliquen que les quatre 'víctimes' d'aquesta situació eren jubilats.

El candidat de C's a la presidència de la Junta de Castella i Lleó, Luis Fuentes, va assegurar aquest dilluns que els membres que hi havia a la llista havien signat la seva autorització i lliurat la fotocòpia fel DNI. Tanmateix, va argumentar que no se'ls havia informat prou, per la qual cosa "automàticament" s'ha solucionat, va subratllar. La decisió de retirar la llista va ser adoptada per la delegació de C's a Castella i Lleó, sense rebre cap instrucció sobre això del líder del partit, Albert Rivera, segons va explicar Fuentes.

A aquestes dues polèmiques s'hi suma la del número 11 a Gijón, que la setmana passada va fer un pas enrere després de fer-se públics els seus gustos per la simbologia falangista i nazi.

stats