Política 26/05/2011

Ciutadans demanarà a Mas una reunió per fer complir les sentències del Suprem i del TC sobre el castellà

Rivera adverteix que el Govern "està contra les cordes pel desacatament de les sentències de la justícia"

Acn
1 min

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha manifestat aquest dijous que demanarà al president de la Generalitat, Artur Mas, una reunió per fer complir les sentències del Tribunal Suprem i del Constitucional sobre l'ús del castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament i ha afirmat que aquestes "s'han de complir de cara al curs que ve". A més, Rivera ha advertit que el Govern "està contra les cordes pel desacatament de les sentències de la justícia" perquè "totes les que surtin després de la del Constitucional aniran en la mateixa línia", és a dir, "que el castellà i el català estiguin conjuntament a les aules". Rivera també ha exigit a Mas que "deixi d'enrocar-se i compleixi amb l'estat de dret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Rivera ha celebrat les dues noves sentències del TS que obliguen de nou a la Generalitat a introduir el castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament. Així, el president de Ciutadans ha desmentit el que el Govern havia defensat fins ara i ha aclarit que "el procés contenciós administratiu obliga a la Generalitat a adaptar el bilingüisme a tot el sistema educatiu, no només en uns casos aïllats".

També ha recordat que "el model de convivència lingüística de Ciutadans és la solució ja que proposa que el castellà i el català s'estudiïn conjuntament i de forma equilibrada".

stats